C nestje week 1 t/m 8 

 

Week 1

 

12 juni De pups zijn alweer ruim een week oud. Ze groeien als kool! De gewichten liggen vandaag tussen 451 en 600 gram. Dat betekent dat ze al ruim verdubbeld zijn in gewicht. De pups zijn behoorlijk bijdehand voor hun leeftijd. De eerste wankelende stapjes worden al gezet en het duurt niet lang meer voor de oogjes en oortjes opengaan....dan gaat de wereld letterlijk voor hun open! Alexia is een lieve moeder en zorgt super voor haar kroost. Ook (oma) Amber en (tante) Bambi vinden de pupjes érg lief. 

 

 Week 2

21 juni Inmiddels zijn de pups 2 en halve week oud. Ze groeien nog steeds ongelooflijk hard! De gewichten liggen nu tussen de 800 en 900 gram. Ook de ontwikkeling van de pups is in volle gang. De ogen en oortjes zijn open, ze waggelen al vrolijk rond en er wordt op hun manier al 'gespeeld'. Na het drinken bij mams slapen ze heerlijk tevreden met hun buikjes rond. Maar als ze wakker zijn, laten ze al flink van zich horen!

 

 

Week 3

25 juni Inmiddels zijn de pups alweer 3 weken oud. De gewichten liggen tussen de 950 en 1100 gram! We hebben voor het eerst een paar speeltjes bij de pups gedaan, waar ze al leuk mee 'voetballen'. Ook stoeien en spelen ze al vrolijk met elkaar. Het zal niet heel lang meer duren voor ze kist uit gaan lopen. Vandaag hebben de pups een klein beetje melk in een schaaltje gehad om te proberen. Na hun snuitje één voor één voorzichtig bij de melk te houden, hadden ze al snel door hoe het moest! Dat er lekker geknoeid werd, vond moeder Lexie geen enkel probleem. Daarna werden de melksnuitjes heerlijk door haar gewassen.  

Bekijk nu ook filmpje pups 3 weken oud

 

 

Week 4

4juli De kids zijn alweer ruim 4 weken oud. De ontwikkeling van de pups gaat heel snel. Begin van de week klommen ze met enige moeite voor het eerst de werpkist uit. Nu vliegen ze, met het gróótste gemak, de ren in en uit. Ook doen ze de meeste plasjes al op de kranten. 

De pups waren niet zo onder de indruk van het tropische weer van de afgelopen dagen. Ze sliepen iets meer overdag, maar in de loop van de avond, toen het koeler werd, begon het puppy feest! Inmiddels voeren we 3 keer per dag bij. De pups krijgen nu 2 keer brokjes met melk en 1 keer vers vlees. Vooral het vlees vinden ze overheerlijk!

 

 

Week 5

09 juli Het weer liet het eindelijk toe dat de pups voor het eerst naar buiten konden! Dat was een geweldige ervaring voor ze. Heerlijk in het gras dollen en de eerste zonnestralen 'voelen'.  Ondertussen nieuwe geluiden opdoen, zoals het kwetteren van de vogels en het kraaien van de haan. Na het opdoen van al die nieuwe indrukken vielen de pups al gauw in slaap, languit in het gras. Ook hebben ze al kennis gemaakt met de ballenbak. Dat was natuurlijk helemaal geweldig!    

Bekijk nu ook filmpje pups 5 weken oud

 

 

Week 6

17 juli De portret foto's zijn klaar! Het duurde even om ze alle zeven netjes stil te laten zitten, maar het resultaat mag er wezen! Wij zijn trots op met mooie en vooral lieve nestje van Alexia en Tijs. 

 

Alexia's Cindy

Alexia's Camilla

Alexia's Catharina

Alexia's Cinthia

Alexia's Caesar

Alexia's Carlo

Alexia's Camiel

 

18 juli Afgelopen woensdag zijn we naar de dierenarts geweest voor de 6 weken enting. Dat betekende voor de pups hun eerste ritje in de auto! Daar aangekomen mochten de pups één voor één op tafel. De dierenarts deed eerst een algemeen onderzoek en ze kregen het prikje. Vervolgens gingen ze op de weegschaal. Allemaal zijn ze heel flink geweest en hebben zich voorbeeldig gedragen. Moeder Lexie was mee en bleef trouw bij haar kinderen wachten. Op de terug weg in de auto vielen de pups al gauw in slaap, het had toch behoorlijk indruk op ze gemaakt. 

Vandaag is de vereniging langs geweest om ons nest te beoordelen op uiterlijk en gedrag. Eerst mochten ze allemaal los in de achtertuin voor de fotoshoot. Dat was natuurlijk dolle spetter pret! Toen ze uitgespeeld waren werden de pups op tafel bekeken. Alle pups hebben een mooi keurrapportje gekregen. De eindbeoordeling luidt; een mooi homogeen nest in grootte, aftekening en vachtkleur. Na het spelen en beoordelen waren de pups helemaal uitgeteld... Komende maandag komt de Raad van beheer langs voor het chippen en de DNA afname. 

Gewicht met 6 weken

Naam Cindy Cinthia Catharina Camilla Caesar Camiel Carlo
Gewicht (kg) 2,30 2,62 2,50 2,55 2,95 2,55 2,45

 

 

Week 7

26 juli Wat gaat de tijd toch ongelooflijk snel. Zo verheug je je nog op de geboorte en dan past een pupje nog in je hand. Nu, ruim 7 weken later, zijn het al kleine energieke en zelfstandige hondjes die toe zijn om binnenkort 'uit te vliegen'. Het is heel bijzonder te zien hoe elke pup zich ontwikkeld en elk een eigen karaktertje vormt in zo'n korte tijd. Daar genieten wij elke dag van. We zullen ze erg missen en het zal zeker wennen zijn als de pups naar hun nieuwe baasjes gaan. Maar de gedachte dat ze zo goed terecht komen, maakt het voor ons weer goed! 

Bekijk nu ook filmpje pups 7 weken oud

 

Week 8

05 augustus Afgelopen week zijn alle pups, nog op 1 na, naar hun nieuwe baasjes toe gegaan. Wij hebben een leuk startpakketje gemaakt om mee te geven. Ook kregen de pups mooie kado's mee van papa Tijs. Gisteren is Cindy opgehaald en Camiel zal nog een klein weekje langer bij ons blijven. Omdat er maar 1 pup op een dag weg ging heeft moeder Lexie er niet zo'n erg in gehad. En dat was voor ons ook wel erg fijn;)

Het is wel een stuk rustiger nu in huize Ambershoeve. Dat is erg wennen voor ons en voor de honden. Maar gelukkig hebben we Camiel nog even waar Lexie en Bambi gezellig mee spelen! 

 

Zie nu ook Hoe gaat het met...?