D nest v.d. Ambershoeve 2016 

 

Echo (22 augustus)

Alexia is tijdens de echo bijna 5 weken drachtig. Ze weegt nu 13,3 kg. Op de echo waren zeker 7 pups te zien, allemaal met een kloppend hartje. De pups zijn nu ruim 3 cm groot. Op de onderstaande echo foto's van 1 pup zijn het hoofdje, buikje, voetjes en staartje al goed te onderscheiden. Als je goed kijkt zijn er ook al oogjes te zien (linker afb.). Het blijft bijzonder om te zien hoe compleet zo'n kleine pup al is. De komende weken zullen ze nog verder ontwikkelen en vooral gaan groeien! 

 

6 weken dracht (29 augustus)

Lexie begint al een aardig buikje te krijgen. Ze weegt nu 14,5 kg. Haar eetlust neemt ook toe. Ze krijgt nu ook puppybrok erbij gemengd. Verder lijkt ze er weinig last van te hebben, ze loopt vrolijk mee in het bos!

 

7 weken dracht (5 september)

Alexia heeft een behoorlijk volle buik en begint al erg te 'waggelen' met lopen. Je merkt ook dat ze het allemaal iets rustiger aan doet. Helemaal als het wat warmer weer is, dan ligt ze vaak heerlijk op de koude vloer of op het gras te slapen. Naast dat ze erge honger heeft, is ze ook wat meer aanhankelijk en knuffelig. Ze weegt nu 15.8 kg. 

 

8 weken dracht (12 september)

Het gaat nog steeds heel goed met Alexia! Ze loopt nog heerlijk mee het heitje rond. Inmiddels weegt ze 16.3 kg. Lexie is dus in totaal 4 kg aangekomen! Vorige week hebben we de woonkamer 'verbouwd' en de werpkist klaargezet. We zijn helemaal voorbereid op de komst van het nestje!