Geboorte d nestje

 

17-09-2016  Het nestje is geboren!

De prachtige en lieve pups van Alexia en Rubah zijn zaterdag geboren. Met moeder en de 6 pups gaat het gelukkig allemaal goed. Alexia is een erg trotse moeder en zorgt geweldig voor haar kroost.  

Het was niet een gemakkelijke bevalling voor Alexia. Na ruim een dag onrustig te zijn geweest, werd de eerste pup om 7 uur in de ochtend geboren. 's avonds rond half 11 werd pas de laatste pup geboren. Het duurde soms wel uren voordat de volgende kwam. Rustig afwachten was het advies. Gelukkig was Lexie zelf ook rustig en sliep tussendoor om haar krachten te sparen.

Helaas waren er twee niet levensvatbare pups bij. Waarschijnlijk duurde de bevalling daarom ook langer. Wij zijn ontzettend blij en opgelucht dat de overige 6 pups kerngezond zijn en een goede start hebben gehad.

Geboorteweek

Het zijn erg tevreden pups. Als ze hun buikjes vol hebben, liggen ze heerlijk tevreden te slapen. Ze groeien elke dag tussen de 30 en de 50 gram, dus dat is heel mooi. Moeder Lexie is weer een erg zorgzame en lieve moeder voor haar pups. De eerste dagen bleef ze nog steeds bij haar kroost. Inmiddels gaat ze af en toe even de werpkist uit om ergens anders te liggen. Maar ze verliest haar pups niet uit het oog!

 

Elke pup apart op de foto

Pup 1 Reu  203 gram

 

 

Pup 2 Reu 175 gram 

 

 

Pup 3 Teefje 199 gram

 

 

Pup 4 Reu 169 gram

 

 

Pup 5 Reu  193 gram

 

Pup 6 Reu  226 gram