E nest v.d. Ambershoeve 2017

Echo 16 maart (4 weken dracht)

Vandaag zijn we met Amber voor de echo geweest, om te zien of ze drachtig is. Wij hadden al wel een vermoeden, ze werd al iets dikker, en ze had steeds enorme honger. En onze vermoedens werden bevestigd! 

We hebben ongeveer 7 pups geteld op de echo. We konden al het hoofdje, buikje en pootjes onderscheidden en ze zijn nog maar rond de 1,6 cm groot.  Het was weer erg leuk om mee te maken!

 

Op de eerste afbeelding zijn 2 pups tegelijk in beeld gebracht. Op de tweede afbeelding is 1 pup te zien, tussen de twee groene pijltjes. Elke pup zit apart in een 'vruchtblaasje' met een eigen placenta. 

 

31 maart (6 weken dracht)

Amber is alweer 6 weken drachtig. We merken dat haar buik al flink begint te groeien. Ze weegt nu 14.0 kg, en is dus ongeveer 1,8  kg aangekomen. Maar ze voelt zich heel goed en loopt heerlijk haar rondje mee in het bos! Nog een kleine drie weken te gaan...

8 April  (7 weken dracht)

 Amber is nu ruim 7 weken drachtig. Ze heeft al een aardig dik buikje. Maar ze voelt zich nog steeds prima en loopt heerlijk mee in het bos. Ze rent zelfs nog achter vogels aan! 

Vandaag hebben we de werpkist en de andere benodigdheden klaargezet in de woonkamer. Zo zijn we al langzaam aan het voorbereiden op de komst van het nestje..

 

15 April 

Amber is hier ruim 8 weken drachtig. Ze is nu behoorlijk dik, en het begint haar ook in de weg te zitten. We denken dat het niet heel lang meer duurt voor de pups geboren zullen worden..