Fokkerij

 

Doel

Wij fokken volgens het reglement van de VHNK (Vereniging Het Nederlandse Kooikerhondje). Meer info hierover is te vinden op de site van de vereniging bij links

Wij vinden het erg belangrijk dat er volgens deze regels gefokt wordt. Dit resulteert namelijk in verbetering van de gezondheid van het Kooikerhondje. Zo wordt dit oud-Nederlandse ras op goede wijze in stand gehouden.

 

Opgroeien van de pups

De pups groeien bij ons in de woonkamer op. Ze wennen dan al gelijk aan alle huishoudelijke geluiden en dit is heel goed voor de socialisatie. Bovendien kunnen wij ze zo goed in de gaten houden.  

Als de pups oud genoeg zijn om uit de kist te lopen, zetten wij er hekjes om heen. Hier leggen we in een aparte hoek kranten neer, om de pups te leren om zindelijk te worden. 

Als de pups wat ouder zijn, kunnen ze met goed weer heerlijk buiten op gras spelen in de grote ren. Ook mogen ze af en toe lekker los. In de tuin wennen ze gelijk aan alle natuurlijke geluiden, en aan onze kippen.

Naast allerlei leuke speeltjes en speeltoestellen zetten we met mooi weer een schelp met een laagje water in de tuin. Zo weten de pups al gauw wat 'spetterpret' is. Na een week of 6 gaan we met de pups één voor één wandelen.  Een klein stukje naar de weg, een stukje mee in het bos of even naar het dorp. Een hele belevenis!

 

We zetten de werpkist ruim van te voren klaar, zodat onze honden er in alle rust aan kunnen wennen.

 

Interesse in een pup

Mocht u serieuze interesse hebben in een kooiker pup van ons, kunt u contact opnemen via het contactformulier of u kunt ons gerust bellen. 

Wij werken met een wachtlijst voor elk nestje. We vinden het fijn om van te voren kennis te maken.