Nieuws

We verwachten in maart 2020 weer een nestje pups van Esmee. De wachtlijst is inmiddels vol!!

In het najaar verwachten we een nestje van Bambi.

Mocht u serieuze interesse hebben kunt u contact met ons opnemen. 

 

Woensdag 11 maart Hoera! de pups van Esmee en Arie zijn gisteren geboren! Het zijn 2 flinke reuen en 3 wat fijnere teefjes. Moeder Esmee en haar pups maken het heel goed!

Woensdag 4 maart Het gaat ontzettend goed met Esmee! Ze is nu 8 weken drachtig en ze is al behoorlijk dik. Ze loopt nog lekker het rondje mee in het bos. Volgende week zal het nestje geboren worden...we zijn in ieder geval helemaal voorbereidt op de komst van de pups. We zullen in spanning afwachten...

12 januari Afgelopen week is Esmee voor dekking geweest! Als alles goed mag gaan, verwachten we half maart een nestje pups. De vader van de pups heet Arie von Lady Wanda, een reu uit Duitsland.

 

2020

 

zondag 6 oktober Vandaag hadden we de nestwandeling van ons F nestje van Bambi en Thobir. Het was heel leuk om Floortje, Floris en Tobi weer te zien! Ondanks de regen en modder was het toch erg gezellig:)

2019

Za 09 maart Vandaag was de nestkeuring van het E nestje, het laatste nestje van Amber en Rubah. Het was een gezellige dag en super leuk om iedereen weer terug te zien! Esmee haar 3 broers Gijs, Bink en Enrique en zusje Emma waren vandaag aanwezig. Allemaal hebben ze ene prachtig keurrapportje gekregen en het nestje is heel goed beoordeeld! Heel knap gedaan iedereen!  Wij zijn trots:)

 

2018

Maandag 31 december Vandaag op oudjaarsdag, zijn de pups geboren.  Helaas hebben een aantal pups het niet gered. Maar we hebben 3 prachtige pups, een teefje en 2 reutjes. Moeder Bambi en haar pups maken het goed! Foto's van week 1 zijn straks terug te vinden onder F nest.

 

Zondag 23 december Het gaat heel goed met Bambi! Ze is nu bijna 8 weken drachtig en ze begint nu ook behoorlijk dik te worden. Ze loopt nog lekker het rondje mee en voelt zich nog goed. We hebben de werpkist klaargezet en alle voorbereidingen getroffen. We zullen nog een weekje in spanning gaan afwachten.....

 

 

Woensdag 28 november Onze vermoedens zijn bevestigd, Bambi is drachtig! We hebben vandaag de echo gemaakt en een aantal pups gezien. We verwachten de pups begin januari. De wachtlijst voor dit nestje is inmiddels vol.

 

Dinsdag 30 oktober Begin deze week is Bambi voor dekking geweest! Als alles goed mag gaan, verwachten wij haar nest rond de jaarwisseling/begin januari. De toekomstige vader van het nestje is Thobir, een erg lieve reu die gek is op spelen en speuren.

 

Zaterdag 10 maart hadden wij de nestkeuring van het D nestje van Alexia en Rubah. Het was ontzettend leuk om iedereen weer terug te zien! En het hele nest was compleet! Meer foto's zijn te zien op Nestkeuring 2018

2017

Iedereen fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar gewenst!

8 juli  Vandaag hadden we de nestwandeling van ons D nestje! De hele groep was compleet. We zijn naar panoramahoeve gelopen, daar wat gegeten en weer terug gelopen richting huis. Het was een prachtige wandeling! En het was geweldig om alle pups van Alexia weer terug te zien! 

 

18 April Hoera! Het nestje van Amber en Rubah is geboren! Maandagavond op 2e paasdag zijn 7 prachtige en gezonde pups ter wereld gekomen.  4 reutjes en 3 teefjes. Zowel Moeder Amber als de pups doen het heel goed! Foto's zijn te zien op E nest 2017, Geboorte

Alle pups hebben al een toekomstige eigenaar!

17 Maart  Amber is drachtig! Gisteren hebben we een echo laten maken en toen werden onze vermoedens bevestigd. Zie E nest, Dracht.  Het wordt weer een spannende tijd en we zullen rustig gaan afwachten...

 

11 Maart Vandaag was de nestkeuring van ons C nest van Alexia en Tijs in Beusichem.  We waren al vrij snel met ons nestje aan de beurt. Eerst werden vader en moeder gekeurd en vervolgens alle nakomelingen. Na de keuring hebben we met de groep gewandeld en een groepsfoto gemaakt. Het was een gezellige dag en heel leuk om iedereen weer terug te zien! Meer foto's van deze dag zijn te vinden onder C nest Nestkeuring 2017.

 

 

15 februari Vandaag heeft de dekking plaatsgevonden van Amber en Rubah (Terra Doma's Lepidus Lajos Mare). Meer info over Rubah is hier te vinden.  

Als alles goed gaat verwachten wij het E nestje in April rond Pasen. We gaan weer een spannende tijd tegemoet!

januari

28 januari Vandaag hebben wij met Amber en Bambi deelgenomen aan de Clubmatch in Rijssen. Ook Nikki (Alexia's Cinthia v.d. Ambershoeve) deed mee aan de keuring. Nikki had een 1 Uitmuntend in de tussenklasse. In de open klasse had Bambi een 2 Uitmuntend en haar moeder Amber 1 Uitmuntend en werd de beste van het ras! Alle drie hadden ze een prachtig keurrapport.  

Aan het einde van de dag mocht Amber terugkomen in de erering om tegen de honden in haar rasgroep te lopen. Ook hier werd ze als beste uitgekozen! Vervolgens mocht ze terugkomen voor de Best in Show en werd ze uiteindelijk 8e geplaatst. Wat een knallend begin van dit nieuwe jaar!


 

 

 2016

12 november vandaag was de Clubmatch van de vereniging. We hebben zelf met Amber en Bambi meegedaan. Lexie kon vanwege haar nestje niet meedoen, maar 2 nakomelingen uit haar eerste nestje deden wel mee. Ontzettend leuk om ze weer terug te zien!

Alle 4 hebben ze een prachtig keurrapport gehad. Nikki had in de tussenklasse een ZG gekregen. Broer Juul kreeg ook een ZG en werd zelfs als 3e geplaatst en kreeg een mooie beker! Amber en Bambi kregen beiden in de kampioensklasse een Uitmuntend. Amber werd 2e geplaatst en Bambi 3e geplaatst. Al met al een leuk dag om op terug te kijken!

 

25 september Op de hondenshow in Rotterdam 3 sept. heeft Bambi haar laatste kwart punt behaald voor de NL kampioenstitel. Ze heeft nu officieel het Nederlands Kampioenschaps certificaat binnen! Wij zijn heel trots dat ze deze titel zo snel behaald heeft!

Dogshow Rotterdam, Bambi 1 Uitmuntend (linker hondje)

18 september Het mooie nestje van Alexia en Rubah is gisteren geboren! Maar liefst 5 reuen en 1 teefje. Het 6-tal maakt het super goed en moeder Alexia zorgt heel goed voor haar kroost.  Voor foto's zie D Nest 

29 augustus Bambi heeft in Innsbruck haar tweede Alpensieger punt behaald! Ze heeft er weer een mooie beker bij. Nog 1 punt in Zuid-Duitsland en ze heeft de titel binnen!

22 augustus Vandaag was het zover, Alexia mocht voor de echo bij de Wagenrenk. En ons vermoeden werd bevestigd, ze is drachtig! Op de echo waren zeker 7 pups te zien, dus het wordt waarschijnlijk een flink nestje. Als alles goed verloopt verwacht ze haar nestje over ruim 4 weken. Foto's van de echo zijn te vinden onder D Nest--> Dracht. We gaan het rustig afwachten en we zullen Alexia vooral goed verwennen de komende tijd.

 

27 juli Afgelopen week is onze Alexia gedekt door Rubah (Terra Doma's Lepidus Lajos Mare). Rubah is een vrolijke, lieve reu en een heel sociaal karakter. Vindt hier meer info over Rubah.

Over 4 weken maken we de echo en kunnen we zien of ze drachtig is. Als alles verder goed gaat verwachten wij haar nestje rond 18 september. We zullen in spanning afwachten!!

9 Juli Jaarlijkse wandeling van alle nesten samen. 

Afgelopen zaterdag was het dan zover; de jaarlijkse wandeling bij ons in het Bennekomse Bos!

We waren met een flinke groep en we hadden prachtig wandelweer. Ondanks het droge weer lagen er nog behoorlijk wat plassen water in het bos, wat de meeste kooikers natuurlijk geweldig vonden! Lekker spetteren en dan héérlijk uitschudden naast de baasjes...

We hebben fijn buiten kunnen eten bij pannenkoekenhuis 'panoramahoeve' en na uitgerust te hebben weer een mooie wandeling terug gemaakt. Het was erg leuk om iedereen en de kinderen van Amber en Lexie weer terug te zien. Wij kijken terug op een geweldige dag! Foto's zijn te vinden onder Album-->Wandelingen

 

21 mei Kreuzlingen aan de Bodensee in Zwitserland. 

We hebben een heerlijke vakantie aan de Bodensee gehad. Het is een prachtige omgeving daar! In het weekend hebben we voor het eerst deel genomen aan een Zwitserse hondenshow, die vlakbij was. Er deden niet zo veel kooikers mee. Bambi werd wederom de beste van het ras! Naast een winstpunt en de 2e crufts kwalificatie, heeft ze ook de titel 'Alpensieger' behaald! Voor foto's zie Shows

 

7, 8 mei Europasieger & Internationale hondenshow in Dortmund.

Afgelopen weekend heeft Bambi heel goed haar best gedaan op de hondenshow in Dortmund. De eerste dag werd ze beste van het ras, de tweede dag beste teef. Hiermee heeft ze haar eerste crufts kwalificatie behaald!

Wij zijn super trots op haar, en we zijn niet met lege handen naar huis gegaan....

16 April Fotoshoot van de Nederlandse rassenshow bij het Openlucht museum

Vandaag was het zover, Amber mocht poseren voor de camera! Op de Nederlandse rassenshow werden van alle 9 rassen de beste teef en beste reu uitgenodigd om hun eigen ras te vertegenwoordigen. Van de beste foto's zal er een Nederlandse rassenboek vervaardigd worden, die begin 2018 gepubliceerd zal worden. Wij kunnen niet wachten!

 

12 maart Nestkeuring B nest v.d. Ambershoeve in Beusichem

Afgelopen zaterdag was de nestkeuring van de vereniging. Het was een prachtige dag en het was heel leuk iedereen en de hondjes weer terug te zien. Ons nest heeft een prachtige beoordeling gehad, waarbij vooral opviel dat de teefjes veel op moeder leken en de reuen veel van pa weg hadden. Na afloop hebben we nog een mooie portret foto gemaakt van vader, moeder en kids. Meer foto's zijn te vinden onder B nest-->Nestkeuring 2016

v.l.n.r. Timber(Bastiaan), moeder Amber, Benji(Benjamin), Famke(Beauty), Luna(Brechtje), papa Sissel, Tessa(Belle), Bojan en Bambi

 

5 maart Vandaag is onze Bambi op de martini dogshow in Groningen beste teef geworden! 

We zijn heel erg blij met dit resultaat! 

 

30 januari Vandaag was de clubmatch van KC Rijssen. Het was geen officiële show, maar juist voor de oefening was het zeker leuk en leerzaam! Ook pup Nikkie van Lexie deed voor het eerst mee. Foto's zijn te vinden bij shows

 

23 januari Vandaag op de internationale tentoonstelling in Eindhoven is Bambi de beste van het ras geworden!

We zijn echt super trots op haar! Meer foto's te vinden bij shows 

 

09 januari Vandaag hebben we de nestwandeling gehad met het C nestje van Tijs en Alexia.

Het was héél erg leuk om ze allemaal weer terug te zien. De broers en zussen speelden super leuk met elkaar:)

Het was een dag met een gouden randje!

Voor foto's zie Album-->Wandelingen

V.l.n.r. mama Alexia, Cindy, papa Tijs, Juul, Spike, Thomas, Saartje en Nikkie (Lily kon er helaas niet bij zijn vandaag)

 


 

2015

 

09 november Afgelopen zondag was de jaarlijkse clubmatch van het kooikerhondje in Asperen.

Het was een leuke en succesvolle dag voor de Ambershoeve. Foto's van deze dag zijn te vinden onder shows.

 

10 oktober Vandaag hebben we de wandeling in de Leenderbossen gehad. Deze wandeling was door de vereniging georganiseerd. Het is een prachtige omgeving en we hadden prima wandel weer. Ook waren er een paar pups van Lexie bij. Kortom; een geslaagde dag! Zie onder wandelingen voor foto's van deze dag.   

 

24 augustus Na een paar dagen vakantie vlakbij de Harz, hebben we aansluitend show weekend gehad in Leipzig. Voor resultaten zie shows. Op de heenweg hebben wij Famke (Beauty van het B-nestje) en haar baasjes bezocht.

Bambi vond het heel leuk om haar zusje weer terug te zien en ze hebben heerlijk gespeeld 'als vanouds'. 

 

25 juli Vandaag werd Amber beste teef van het ras op de hondententoonstelling Rotterdam. Hiermee heeft ze haar 4e CAC punt behaald en daarmee is ze nu Nederlands kampioen!

 

27 juni Geweldige resultaten behaald op de Nederlandse rassenshow in Zwolle. Amber is beste teef geworden (BOS) en dochter Bambi werd beste in de jeugdklasse en reserve beste teef. Met deze winst heeft ze ook gelijk haar Nederlandse jeugdtitel (NJK) behaald! Zie foto's onder shows

 

14 juni Amber's zoon, Bojan v.d. Ambershoeve heeft de Nederlandse jeugdtitel (NJK) binnen!

Wij zijn super trots op deze geweldige prestatie. Gefeliciteerd!!

 

04 juni Goed nieuws! Alexia's nestje is geboren! In totaal 7 pups, 4 teefjes en 3 reutjes. Ze zijn allemaal gezond en drinken erg goed. Alexia zorgt er super voor. Voor foto's zie de nieuwe pagina C-nest

Alle pups hebben inmiddels een toekomstig baasje.

 

29 mei Lexie is alweer 8 weken drachtig. Ondanks haar dikke buik, voelt ze zich nog aardig fit! Ze geniet nog heerlijk van haar rondje in het bos en lekker in het zonnetje liggen. De werpkist staat al klaar in de woonkamer. We zullen nog een klein weekje in spanning afwachten tot de pupjes geboren gaan worden....

 

23 mei Tijs, de vader van het toekomstige nestje van Alexia heeft een eigen website met prachtige foto's.

Hij heet voluit Tora Tijs v.d. Zwarte Bellenhoeve en zijn website is te vinden onder Links. Tijs heeft inmiddels 1 nestje gehad en wordt nu voor de 2e keer vader!

 

22 mei Alexia is nu 7 weken drachtig! Ze begint al een behoorlijke buik te krijgen.. Ook gedraagt ze zich wat rustiger, maar ze loopt nog vrolijk haar rondje mee in het bos. We merken wel dat ze wat meer slaapt en natuurlijk enorme honger heeft. We zullen nog een kleine twee weken in spanning gaan afwachten...

09 mei Vandaag hadden we de jaarlijkse nestwandeling georganiseerd. Vanwege de mei vakantie waren we met een klein groepje, maar het was zeker zo gezellig. Het was weer een prachtige dag. Foto's staan onder album, Wandelingen

 

04 mei Vanmiddag zijn we bij de Wagenrenk geweest om de echo te laten maken bij Alexia. En ons vermoeden werd bevestigd; ze is drachtig! Op de echo konden we zien dat het een flink nestje gaat worden.

Prachtig om te zien hoe 'volmaakt' de pupjes al zijn na 4 weken. Nu gaan we (in spanning) afwachten....

 

 

 

 

02 mei We hebben super resultaten behaald op de Duitse clubmatch in Bramsche! We zijn echt heel trots op Amber en haar kinderen. Het was een geweldige dag met prachtig weer. Voor foto's van afgelopen weekend zie Shows.

 

 

10 april Alexia is iets vroeger loops geworden dan we hadden verwacht. 

Ze is 3 april gedekt door Tora Tijs v.d. Zwarte Bellen Hoeve. Over 4 weken gaan we een echo laten maken om te zien of ze drachtig is. Als alles goed verloopt verwachten we begin juni haar eerste nestje.

We gaan dus een spannende tijd tegemoet!

 

10 april De ambershoeve heeft geweldige resultaten behaald afgelopen weekend op de dogshow in Goes! Zie Shows.

 

 

Rond de zomer (juni 2015) verwachten we een nestje pups. De wachtlijst is vol.

  


 

 

 

2014

 

 

29 nov. Afgelopen zaterdag hadden we de wandeling van ons B nestje. Het was geweldig om iedereen en alle mooie kinderen van Amber en Sissel terug te zien. Het was een prachtige dag en wij hebben erg genoten!   Foto's staan onder album, Wandelingen

 

22 sept. In het weekend van 20 en 21 september hebben we mooie resultaten behaald op de duitse clubmatch. Voor foto's zie Shows

 

07 mei De pups van Amber en Sinn Sissel zijn in de avond van 5 mei geboren! Voor foto's zie b-nest onder nesten. Alle pups hebben al een toekomstig baasje.

 

25 april Donderdag hebben we 4 zijdehoen kuikentjes gekregen. Zie foto bij Andere dieren. 

 

Amber is nu ongeveer 7 weken drachtig. Ze begint al een behoorlijke buik te krijgen. Als het zonnetje schijnt vindt ze het heerlijk om buiten in het gras te liggen. 

 

 04 april

Afgelopen vrijdag hebben we bij dierenkliniek Sleeuwijk een echo laten maken bij Amber. En het goede nieuws is; ze is drachtig! Wij hadden al wel een voorgevoel, maar dat is nu bevestigd! De dierenarts denkt dat het een aardig groot nest gaat worden. We zullen nog even in spanning moeten afwachten...

Hieronder is een foto van de echo te zien. 

 

Begin mei (2014) verwachten wij het nestje van Amber's superstar v.d. Toetesteijn en Sinn Sissel v.d. zwarte Bellenhoeve. Dit is het tweede nestje voor Amber.

Wanneer u serieus belangstelling heeft voor een pup, kunt u met ons contact opnemen.

Amber's Superstar v.d. Toetesteijn en Sinn Sissel v.d. Zwarte Bellenhoeve

 

 


 2013

 

In november heeft Amber de titel Deutscher Champion (VDH) behaald! 

 

17 augustus 2013 hebben we de 2e nestwandeling gehad van Amber. Het was wederom een geweldige dag met prachtig weer. Voor foto's zie Wandelingen.

 

Nederlandse hondenrassen show te Zwolle 29 juni, Amber en Alexia uitmuntend behaald. Zie shows

 

Alexia 3e op Jongehonden dag 22 juni, bij KC apeldoorn. Zie shows

 

Amber 1e openklasse uitmuntend pinkstershow Arnhem 19 mei 2013. Alexia 3e jeugdklasse uitmuntend.  Zie shows

 

Amber 2x BOB behaald in Oldenburg 4 en 5 mei 2013. Zie shows

 

Zaterdag 21 april '13 hebben we de nestreünie van Amber gehad. Het was een prachtige dag! Voor foto's zie album.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb